Pažitka
Název:

Bábovka s cuketou


Bábovka s cuketou


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
vejce3 ks
slunečnicový olej50 ml
střední cuketa (nastrouhaná - cca 200 g)1 ks
prášek do pečiva1 balíček
holandské kakao2 lžíce
krystalový cukr150 g
mléko100 ml
polotučný tvaroh2 balení (tedy 500 g)
žloutek1 ks
cukr moučka4 lžíce
mléko100 ml
vanilkové aroma nebo vanilkový cukr dle chuti
tmavá čokoláda50 g
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

S cuketou znám perník, který je velmi oblíbený a tak jsem chtěla vyzkoušet i bábovku a mohu říct, že je fajn, hezky vláčná a není přeslazená, tvarohovou vrstvu je možné vynechat a také to bude výborné. A jak jste na tom vy, znáte pečení s cuketou, zkoušeli jste, máte rádi? 

Troubu předehřejte na 180 st. Připravte si tvarohovou náplň, smíchejte dohromady tvarohy, žloutek, cukr, aroma (pár kapek) a mléko, dejte stranou. Ručním šlehačem nebo v robotu vyšlehejte spolu vejce s cukrem, vydržte cca 5 minut, přidejte olej, mléko a mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem, přimíchejte také nastrouhanou cuketu a důkladně promíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Na dno nalijte tmavé těsto, potom dejte tvarohovou směs, opět tmavou vrstu a potom tvarohovou, nakonec zase tmavou. Doba pečení je cca 40-50 minut, vyzkoušejte špejlí. Po vychladnutí bábovku přelijte rozpuštěnou čokoládou nebo čoko polevou. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno