vejce | 4 ks |
cukr | 300 g |
máslo | 100 g |
mleté mandle | 100 g |
nahrubo strouhaná mléčná čokoláda | 50 g |
polohrubá mouka | 300 g |
kypřící prášek | 1 balíček |
smetana | 250 ml |
vanilkový cukr | 1 balíček |
Ingredience: |
Recept je postaven na základech královské bábovky, kterou jsem našla v kuchařce mojí babičky. Je vláčná, lehce sladká a krásně v ní křupou mandle. Nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem – nejlépe s vanilkou.
POSTUP:
Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo utřete do hladké hmoty a přidejte mleté mandle a čokoládu.
Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vmíchejte smetanu
Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
Ve vymazané a vysypané formě pečte na 175 stupňů cca 45 minut (ke konci zapíchněte špejli – pokud na ní nic neulpí, je hotovo).
Po úplném vychladnutí vyklopte bábovku z formy a poprašte moučkovým cukrem (já požívám moučkový s vanilkou)
TIP: Správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že po otočení nádoby dnem vzhůru drží jako přibitý. Šlehejte ho z vychlazených bílků.
Na poprášení bábovky je ideální moučkový vanilkový cukr. Jak ho získat? Do zavařovací sklenice dejte moučkový cukr, nalámejte do něj vanilkový lusk, zavřete a nechte několik dní uležet.
Podrobné info: