Pažitka
Název:

Bábovka s mandlemi a čokoládou


Bábovka s mandlemi a čokoládou


Ingredience:
vejce4 ks
cukr300 g
máslo100 g
mleté mandle100 g
nahrubo strouhaná mléčná čokoláda50 g
polohrubá mouka300 g
kypřící prášek1 balíček
smetana250 ml
vanilkový cukr1 balíček
Ingredience:
Postup přípravy:

Recept je postaven na základech královské bábovky, kterou jsem našla v kuchařce mojí babičky. Je vláčná, lehce sladká a krásně v ní křupou mandle. Nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem – nejlépe s vanilkou.

POSTUP:

Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo utřete do hladké hmoty a přidejte mleté mandle a čokoládu.

Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vmíchejte smetanu

Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.

Ve vymazané a vysypané formě pečte na 175 stupňů cca 45 minut (ke konci zapíchněte špejli – pokud na ní nic neulpí, je hotovo).

Po úplném vychladnutí vyklopte bábovku z formy a poprašte moučkovým cukrem (já požívám moučkový s vanilkou)

TIP: Správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že po otočení nádoby dnem vzhůru drží jako přibitý. Šlehejte ho z vychlazených bílků.

Na poprášení bábovky je ideální moučkový vanilkový cukr. Jak ho získat? Do zavařovací sklenice dejte moučkový cukr, nalámejte do něj vanilkový lusk, zavřete a nechte několik dní uležet.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno