Ingredience: | |
vejce | 3 ks |
kokosový cukr | 150 g |
řepkový olej | 120 g |
máslo | 250 g |
zakysaná smetana | 250 g |
ovesná mouka | 250 g |
špaldová mouka | 220 g |
kypřící prášek | 1 lžička |
vanilkový lusk | 1 ks |
Když už jsem minulý týden začala s těmi bábovkami, dali jsme si dnes pokračování, už i proto, že odpoledně přijde návštěva a zítra babička na dopolední hlídání, tak aby jí to rychleji uteklo.
Receptík jsem vydyndala od kamarádky Janči Kadaňkové a bábovka je opravdu moc dobrá.
Vejce spolu s cukrem jsem vyšlehala do husté pěny a poté už jen na pomalé otáčky zapracovala postupně olej, zakysanou smetanu, mléko, semínka z vanilkového lusku a obě mouky prosáté s kypřícím práškem (ovesnou mouku jsem získala rozmixováním ovesných vloček na prach).
Těsto jsem nalila do vymazané a vysypané bábovkové formy a pekla při 180 stupních cca 40 minut. Po 20 minutách jsem formu přikryla alobalem.
Nebojte se experimentovat a přidat do těsta, co máte rádi. Ať už kokos, oříšky rozinky či trošku kakaa. Fantazii se meze nekladou.
*V původním receptu je 250 g klasického cukru, já používám kokosový a ubrala jsem i na množství, ale záleží jen na Vás, jak moc sladké preferujete. Mouku jsem také zvolila podle vlastní chuti.
Podrobné info: