Pažitka
Název:

Bábovka se zakysanou smetanou a vanilkou


Bábovka se zakysanou smetanou a vanilkou


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
kokosový cukr150 g
řepkový olej120 g
máslo250 g
zakysaná smetana250 g
ovesná mouka250 g
špaldová mouka220 g
kypřící prášek1 lžička
vanilkový lusk1 ks
Postup přípravy:

Když už jsem minulý týden začala s těmi bábovkami, dali jsme si dnes pokračování, už i proto, že odpoledně přijde návštěva a zítra babička na dopolední hlídání, tak aby jí to rychleji uteklo.

Receptík jsem vydyndala od kamarádky Janči Kadaňkové a bábovka je opravdu moc dobrá.

Vejce spolu s cukrem jsem vyšlehala do husté pěny a poté už jen na pomalé otáčky zapracovala postupně olej, zakysanou smetanu, mléko, semínka z vanilkového lusku a obě mouky prosáté s kypřícím práškem (ovesnou mouku jsem získala rozmixováním ovesných vloček na prach).

Těsto jsem nalila do vymazané a vysypané bábovkové formy a pekla při 180 stupních cca 40 minut. Po 20 minutách jsem formu přikryla alobalem.

Nebojte se experimentovat a přidat do těsta, co máte rádi. Ať už kokos, oříšky rozinky či trošku kakaa. Fantazii se meze nekladou.

*V původním receptu je 250 g klasického cukru, já používám kokosový a ubrala jsem i na množství, ale záleží jen na Vás, jak moc sladké preferujete. Mouku jsem také zvolila podle vlastní chuti.

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno