Pažitka
Název:

Bábovka z kefíru a caro kávy


Bábovka z kefíru a caro kávy


Ingredience:
Ingredience:
kefír3 a 1/2 hrnku
stévie nebo 3/4 hrnku moučkového cukru dle chuti
olej3/4 hrnku
mleté mandle100 g
polohrubá mouka3 a 1/2 hrnku
prášek do pečiva1 balíček
vejce4 ks
Caro káva1 lžíce
rumová tresť1 lžíce
kakao1 lžíce
Postup přípravy:

Opravu jednoduchá a rychlá bábovka, která je díky kefíru krásně vláčná.

Vejce ušleháme se stevií nebo cukrem, přidáme olej, postupně přidáváme kefír a nakonec přidáme prosetou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Šlehačem vyšleháme, vmícháme rumovou tresť a jednu polovinu těsta nalijeme do vodou propláchnuté silikonové formy. Do druhé části těsta nasypeme Caro kávu s kakaem a dobře promícháme. Tmavou část těsta nalijeme na světlé těsto. Dáme péci do rozehřáté trouby na cca 180 stupňů na 45 minut, ale zkoušíme špejlí. Necháme zchladnout na mřížce a až poté vyklopíme. Podáváme ke kávě. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno