Ingredience: | |
máslo | 250 g |
cukr | 1 hrnek |
vanilka nebo vanilkový cukr | dle chuti |
vejce (M) | 5 ks |
40% smetana | 200 ml |
polohrubá mouka | 2 hrnky |
prášek do pečiva | 1 ks |
kakao nebo strouhaná čokoláda | dle chuti |
Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslím, že tuším, v čem tkví ten zázrak ..... MÁSLO! Už asi půl roku se chystám udělat bábovku podle receptu skvělýho kuchaře, baviče a kamaráda Josefa, kterej ji peče z celý kostky másla! Dneska na ni konečně došlo a je víc než jasný, že jinou už dělat nebudu. Bábovka je vláčná, teče z ní máslo a je přesně jako od babičky.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou.
Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu. Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy. V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut.
Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!