Ingredience: | |
kanadské borůvky | 1 a 1/2 hrsti |
divoké brusinky | 4 - 5 lžiček |
pokrájený banán | 1 ks |
malinké piškoty | dle potřeby |
domácí lučina z jogurtů | 500 g |
zakysaná smetana | 2 ks |
ztužovač Dr. Oetker za studena nebo 6 plátků želatiny | 1 a 1/2 ks |
vanilkový cukr | 2 ks |
sypká stévie | dle chuti |
meduňka | na ozdobu |
Příprava na to pravé léto. Kombinace různých druhů sezónního ovoce je ve zmrzlině vždy prima.
Domácí lučinu, cukry a zakysanou smetanu společně vyšleháme. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač.
Do vypláchnuté silikonové bábovkové formy dáme vrstvu vyšlehané směsi, poklademe ovocem (banán, borůvky, brusinky), přidáme pár mini piškotů, pokryjeme poslední vrstvou krému a opět uhladíme.
Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout.
Cca 1 hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř, uděláme pár řezů a uložíme do chladničky.
Zdobíme ovocem, meduňkou apod.
Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezónní ovoce.
Podrobné info: