Ingredience: | |
bagely | 3 ks |
hummus | 100 - 150 g |
malá mrkev | 2 ks |
pesto | 4 lžíce |
salát | 3 hrstky |
plátky mandlí | na posypání |
Pesto ze sušených rajčat: | |
sušená rajčata | 1 hrnek |
česnek | 2 stroužky |
vlašsé ořechy | 1/3 hrnku |
olivový olej | trochu |
parmazán | dle potřeby |
Snídaně nemusí být nutně jenom sladká. Pokud máte rádi obložené chleby, bagely si rozhodně zamilujete. Doporučuji ty celozrnné nebo se semínky, bude to hned zajímavější.
Původně jsem chtěla udělat i domácí hummus, bohužel to nevyšlo. Kdybyste se do něj ale chtěli pustit, zkuste recept Lenky z blogu Zelená fazolka. Její hummus je moc dobrý!
Nejdřív si připravte suroviny na pesto. V mixéru rozmixujte sušená rajčata, česnek a vlašské ořechy. Nemixujte úplně dohladka, nechte pestu hrubší strukturu. Ke směsi přilijte 5 lžic olivového oleje a znovu promixujte. Vzniklou směs zasypte trochou nastrouhaného parmazánu.
A pak už je to hračka. Bagely podélně rozřízněte a namažte hummusem. Mrkve oloupejte a škrabkou z nich udělejte plátky: poskládejte je na hummus. Dále přidejte pesto z rajčat, listy salátu a posypte plátky mandlí. Voilá! Můžete snídat, svačit, jak je libo.
Podrobné info: