Ingredience: | |
mleté maso (vepřové a hovězí) | 500 g |
strouhaný balkánský sýr | hrst |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
červená paprika | 2 lžičky |
jarní cibulka (pokrájená) | trochu |
sušená rajčata (pokrájená) | pár |
vejce | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
polohrubá mouka a strouhanka | na dohuštění směsi |
Trochu vylepšené a u nás oblíbené mleté maso.
Maso si umeleme na jemno spolu s cibulkou a česnekem. Trochu cibulky si ponecháme a nakrájíme na jemno. Rajčata si nakrájíme na malinké kousky a nastrouháme sýr. Maso si osolíme, stačí méně, protože balkánský sýr je dost slaný. Opepříme, posypeme červenou paprikou a vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, rajčata a sýr. Klepneme jedno vajíčko a pak směs zahustíme moukou a strouhankou. Nejlépe se maso propracovává rukama. Z masa pak děláme koule, které střídavě napichujeme na jehlu s kolečky cibule, naskládáme na plech s pečícím papírem a zlehka pokapeme olejem. Pečeme do zlatavé barvy. Podáváme s restovanými bramborami a zeleninou.
Podrobné info: