vykostěný prorostlý bůček bez kůže | 1 kg |
třtinový cukr | 175 g |
balzamikový ocet | 125 ml |
teplá voda | 250 ml |
česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Zkaramelizovaná jablka: | |
jablko | 2 ks |
třtinový cukr | 2 lžíce |
Ingredience: |
Zní to prapodivně, ale je to výborné. Tu chuť si zamilujete.
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a napícháme ho na kovové jehly.
Smícháme vodu, balzamikový ocet, cukr, utřený česnek, sůl a pepř.
maso dáme do pekáče, přelijeme směsí, přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme přikryté 30 minut.
Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinu (do změknutí). Asi po 10 minutách jehly s masem obracíme.
Na závěr si připravíme jablka. Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a vykrojíme jádřinec. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 2 lžíce cukru na karamel, vložíme plátky jablek a 1 minutu opékáme. Pak otočíme a opět 1 minutu opékáme.
Přidáme na talíř k masu.
Podrobné info: