Pažitka
Název:

Banánová pěna s mangem a karamelizovanými mandlemi

paleo


Banánová pěna s mangem a karamelizovanými mandlemi


Ingredience:
Ingredience:
zralý banán4 ks
zralé mango1 ks
kokosový krém400 ml
kokos hrst
mandle hrst
karobový sirup2 lžičky
skořice špetka
Postup přípravy:

Bohužel jsem předčasně ukončila program whole30. Důvod? Svátky (i když ty letošní byly v hodně smutném a nejistém duchu) a početná rodina. Tyto dvě věci k whole30 zkrátka nepasují. Zkuste si rodinným příslušníkům vysvětlit, že i v období oslav jíte striktně dle předepsaných pravidel. A co teprve vysvětlit to arabské rodince, šance zcela nemožná! Je úplně jedno, na kterou stranu se otočíte, všude číhá plno nástrah. Největším problémem pro mě bylo udržet si tři předepsaná jídla denně a oběd u tchýně (hovězí v jogurtu s oříškovou rýží). Tak jsem se rozhodla sklopit uši a program dobrovolně ukončit s tím, že si brzy dám repete. 

Přerušení programu mi dalo volnější ruku při experimentování u plotny, tak hned přidávám jednu sladkou rychlovku. Kupodivu mi tyto věci chyběly podstatně víc než třeba sýry a mléčné výrobky. 

Na suché pánvi do zlatova opražíme kokos. Stejným způsobem upravíme mandle, které ještě na pánvi posypeme skořicí, zakápneme karobovým sirupem a necháme lehce zkaramelizovat. 

Kokosový krém (použijte dobře vychlazený) vyšleháme do pěny. Banány a mango rozmixujeme na kaši a vmícháme do kokosové pěny. Směs rozdělíme do skleniček a dozdobíme praženým kokosem a karamelizovanými mandlemi. Podáváme vychlazené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno