Ingredience: | |
banány | 3 ks |
datle | 4 ks |
vejce | 3 ks |
mletá skořice | 1/2 lžičky |
rýžovo-kokosové mléko Provamel | 40 ml |
pohanková mouka hladká | 104 g |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
Zdobení: | |
borůvky | dle potřeby |
kokosová smetana Soyatoo | dle potřeby |
Jedny z našich nejoblíbenějších lívanečků, které nás nikdy neomrzí, jsou prostě úžasné, rychlé a jejich zdobení je největší zábava. Každý může projevit svého tvůrčího ducha. Je už na vás, zda si je pomažete domácí marmeládou, polijete javorovým sirupem a přidáte čerstvé ovoce, uděláte pouze ovocný přeliv či použijte kombinace ovoce, smetany, ořechového krému či tvarohu, fantazii se meze nekladou.
Já jsem si vzpomněla na zdobení, které nám dělávala naše babička a to s čerstvým ovocem, tvarohem a smetanou. My tvaroh a klasickou smetanu nesmíme, ale to nám vůbec nevadí, vystačili jsme si s rozmixovanými borůvkami a kokosovou smetanou. Musím konstatovat, že to byla veliká dobrota. A jak na ně?
Banány oloupeme, pokrájíme na kolečka, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme skořici. Oddělíme si žloutky od bílků.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, dáme stranou.
Žloutky přidáme k rozmixovanému banánu a skořici, již jen metlou zamícháme, přidáme pohankovou mouku, rostlinné mléko, důkladně promísíme a nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky.
Rozehřejeme si pánev, kterou jemně potřeme Ghíčkem, lívanečky opečeme z obou stran, nepospícháme na ně, lívance by se nám trhaly.
Upečené lívanečky dáme stranou a připravíme si zdobení. Kokosovou smetanu přendáme lžící do šlehací nádoby, vyšleháme na plné otáčky a dáme před finálním zdobením do lednice. Mezitím si tyčovým mixérem rozmixujeme borůvky, dáme do lednice zatuhnout, krásně rychle želírují takže s nimi půjdou lívance krásně potřít. Případně si vše na zdobení můžeme připravit předem a nechat v lednici.
Lívanečky potřeme borůvkovým pyré a ozdobíme smetanou. Smetanu je ideální nanášet pomocí zdobícího sáčku.
Pokud nebudeme konzumovat ihned, dáme lívanečky chladit do lednice.
Přeji příjemné mlsání.
Podrobné info: