Pažitka
Název:

Banánové tiramisu


Banánové tiramisu


Ingredience:
dlouhé cukrářské piškoty200 g
banán2 - 3 ks
silná káva + lžíce banánového či amaretto likéru1 šálek
žloutek1 ks
moučkový cukr2 - 3 lžíce
tučný tvaroh250 g
kvalitní pomazánkové máslo bez příchutě200 g
smetana ke šlehání250 ml
hořká čokoláda100 g
kakao na posypání
Ingredience:
Postup přípravy:

Každý připravuje tiramisu podle svých chutí. V tomto jsou například banány a chutná opravdu božsky. Prostě tiramisu echt po česku.

Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka liguére (můžeme i sobě..) a necháme chládnout.
Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek, cukr... toto vše vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme dotuha ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu. Dopijeme své likérové kafíčko.

Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérovém kafi. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Ty (oloupané) překrojíme podél a ještě napříč…chápete, jak to myslím, že?

Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaíčkem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno