dlouhé cukrářské piškoty | 200 g |
banán | 2 - 3 ks |
silná káva + lžíce banánového či amaretto likéru | 1 šálek |
žloutek | 1 ks |
moučkový cukr | 2 - 3 lžíce |
tučný tvaroh | 250 g |
kvalitní pomazánkové máslo bez příchutě | 200 g |
smetana ke šlehání | 250 ml |
hořká čokoláda | 100 g |
kakao | na posypání |
Ingredience: |
Každý připravuje tiramisu podle svých chutí. V tomto jsou například banány a chutná opravdu božsky. Prostě tiramisu echt po česku.
Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka liguére (můžeme i sobě..) a necháme chládnout.
Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek, cukr... toto vše vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme dotuha ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu. Dopijeme své likérové kafíčko.
Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérovém kafi. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Ty (oloupané) překrojíme podél a ještě napříč…chápete, jak to myslím, že?
Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaíčkem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.
Podrobné info: