Pažitka
Název:

Banánovo-amarantové lívanečky


Banánovo-amarantové lívanečky


Ingredience:
Ingredience:
amarantové vločky75 g
mandlové mléko120 ml
vejce1 ks
střední, zralý banán1 ks
kokosový olej dle potřeby
borůvky, či jiné oblíbené ovoce dle chuti
mátové lístky dle chuti
datlový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Když se u nás marodí, tak si přilepšujeme sem tam nějakou tou laskominou. Vločkové lívance s banánem máme moc rádi a dnes jsem zvolila trochu jiné suroviny, a to vločky amarantové a mandlové mléko. Amarantové vločky mají lehce oříškovou chuť, jsou drobné a pro vločkové lívanečky jako dělané. Děti je mají nejraději s borůvkami a datlovým sirupem, ale dát si je můžete se svým oblíbeným ovocem či medem.

Nejprve si do vyššího hrnku nasypeme amarantové vločky a zalijeme je mlékem, tak aby byly všechny ponořeny a hrnek byl plný. Necháme vločky cca 2 - 3 minuty nasáknout. Mezitím si v míse rozmačkáme vidličkou banán. Poté k němu přidáme nasáknuté vločky s mlékem a vejce a promícháme metličkou. Konzistence těsta je hutnější (pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme vločky, a pokud naopak příliš tuhé, tak mléko). Není třeba mixovat mixérem, amarantové vločky jsou drobné.

Lívanečky pak smažíme na troše kokosového oleje. V případě kvalitního lívanečkovníku to jde prakticky bez tuku. Nepospíchejte při jejich obracení, lívaneček se musí propéci, jinak se vám bude špatně obracet.

Podáváme pokapané například s datlovým sirupem, borůvkami a mátovými lístky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno