Ingredience: | |
amarantové vločky | 75 g |
mandlové mléko | 120 ml |
vejce | 1 ks |
střední, zralý banán | 1 ks |
kokosový olej | dle potřeby |
borůvky, či jiné oblíbené ovoce | dle chuti |
mátové lístky | dle chuti |
datlový sirup | dle chuti |
Když se u nás marodí, tak si přilepšujeme sem tam nějakou tou laskominou. Vločkové lívance s banánem máme moc rádi a dnes jsem zvolila trochu jiné suroviny, a to vločky amarantové a mandlové mléko. Amarantové vločky mají lehce oříškovou chuť, jsou drobné a pro vločkové lívanečky jako dělané. Děti je mají nejraději s borůvkami a datlovým sirupem, ale dát si je můžete se svým oblíbeným ovocem či medem.
Nejprve si do vyššího hrnku nasypeme amarantové vločky a zalijeme je mlékem, tak aby byly všechny ponořeny a hrnek byl plný. Necháme vločky cca 2 - 3 minuty nasáknout. Mezitím si v míse rozmačkáme vidličkou banán. Poté k němu přidáme nasáknuté vločky s mlékem a vejce a promícháme metličkou. Konzistence těsta je hutnější (pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme vločky, a pokud naopak příliš tuhé, tak mléko). Není třeba mixovat mixérem, amarantové vločky jsou drobné.
Lívanečky pak smažíme na troše kokosového oleje. V případě kvalitního lívanečkovníku to jde prakticky bez tuku. Nepospíchejte při jejich obracení, lívaneček se musí propéci, jinak se vám bude špatně obracet.
Podáváme pokapané například s datlovým sirupem, borůvkami a mátovými lístky.
Podrobné info: