Ingredience: | |
mražené banány | 2 ks |
ananas | 150 g |
pohanková mouka hladká | 100 g |
vejce | 1 ks |
kokos | 100 g |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
Krém: | |
kokosové mléko REAL 80% | 1 ks |
borůvky | 2 - 3 hrsti |
ananas nakárjený na kostičky | dle potřeby |
med | dle chuti |
Náš malý mlsáček přichází lívanečkům na chuť a já se mu vůbec nedivím. Až tak často je nedělám, ale věřím, že časem budou na našem stole častěji, tak musím doladit formu. Tyto lívanečky byly moc vydařené a vznikly zcela náhodou, tak jak to obvykle bývá.
Prostě a jednoduše zralý ananas potřeboval zpracovat a mně lákala kombinace chuti kokosu a ananasu, zásoba banánů v mrazáku potřebovala rovněž drobnou redukci a babička donesla čerstvá vajíčka a bylo to... A výsledek? Myslím, že fotky hovoří sami a rozhodně žádný ladem nezůstal.
Mražené banány oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Okrájíme, očistíme, nakrájíme ananas a společně s banánem rozmixujeme, přidáme vajíčko, strouhaný kokos, zahustíme pohankovou moukou.
Připravené těsto na lívanečky vlijeme na pánev, kterou jsme si potřeli Ghíčkem, opečeme z obou stran.
Kokosové mléko v plechu dáme zachladit na 45 minut do mrazáku. Případně na 48 hodin do lednice.
Kokosové mléko vyjmeme z mrazáku, otevřeme, vyndáme zachlazený krém a dáme vyšlehat na plný výkon. Pokud je v plechovce tekutý podíl, nepřidáváme. Došlo by k naředění a to je nežádoucí.
Před podáváním přidáme do vyšlehaného kokosového mléka šťávu z borůvek, nemícháme, jen vždy cáknem šťávou do vyšlehaného mléka a přemístíme do zdobícího sáčku. Barva se postupně mění do nehezké šedivé, takže na efekt zdobíme ihned před servírováním.
Přeliv a šťávu připravíme velmi snadno. Do rendlíku vhodíme pár hrstí borůvek, přidáme pár lžic vody, rozvaříme. Necháme vychladnout před přidáním do vyšlehaného kokosového mléka. Já jsem přidala přibližně 4 lžíce vychladlé šťávy, nepřidáváme příliš, došlo by k naředění.
Lívanečky nazdobíme a na vrch přidáme rozvařené borůvky a kousky ananasu.
Podrobné info: