Pažitka
Název:

Banánovo cuketové lívanečky s rýžovým sirupem, jahodami a divokou mátou


Banánovo cuketové lívanečky s rýžovým sirupem, jahodami a divokou mátou


Ingredience:
Ingredience:
jáhlové vločky3/4 hrnku
mléko dle potřeby
pohanková mouka1 lžíce
malá cuketa1 ks
střední banán1 ks
rýžový sirup1 lžíce
kokosový olej dle potřeby
jahody5 - 6 ks
mátové lístky dle chuti
Postup přípravy:

Lívanečky jsou u nás vděčným jídlem. Mohou být snídaní, obědem, svačinou i večeří. U nás jsou nejvíce oblíbené s ovocem. Při jejich dnešní přípravě jsem využila univerzálnosti cukety a přidala ji do lívancové směsi. Bylo to příjemné zpestření receptu. Pak už jsem vsadila na jistotu, a to krásně červené jahody a právě vyrostou mátu na zahrádce.

Nejprve si do hrnku nasypeme jáhlové vločky a zalijeme je mlékem, tak aby byly všechny ponořeny a hrnek byl plný. Necháme vločky cca 15 minut nasáknout. Mezitím si do mísy nakrájíme oloupanou cuketu a banán. Poté k nim přidáme nasáknuté vločky s mlékem, rýžový sirup a vše tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Do směsi pak zašleháme pohankovou mouku. Pokud je těsto příliš tekuté, můžeme mouku ještě přidat.

Lívanečky pak smažíme na troše kokosového oleje v případě kvalitního lívanečkovníku to jde prakticky bez tuku. Nepospíchejte při jejich obracení, lívaneček se musí propéci, jinak se vám bude špatně obracet.

Podáváme pokapané rýžovým sirupem a jahodami nakrájenými na kostičky a smíchanými s nasekanými mátovými lístky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno