Pažitka
Název:

Banánovo-tvarohová bábovka s posypkou ze zkaramelizovaných ořechů


Banánovo-tvarohová bábovka s posypkou ze zkaramelizovaných ořechů


Ingredience:
Ingredience:
třtinový cukr1/2 hrnku
změklé máslo1/2 hrnku
vejce2 ks
bílý jogurt3 lžíce
jedlá soda1 lžička
sůl špetka
zralé rozmačkané banány3 ks
špaldová mouka2 hrnky
mletá skořice1/2 lžičky
Náplň:
plnotučný tvaroh250 g
třtinový cukr1/3 hrnku
vejce1 ks
špaldová mouka1 lžíce
vanilkový extrakt1/2 lžičky
vlašské ořechy hrst
třtinový cukr2 lžíce
máslo na vymazání formy
kokos na vysypání formy
Postup přípravy:

Bábovka ve mně vždy evokuje vzpomínku na dětství, a jelikož mají navečer dorazit moji rodiče, byl výběr sladkého jasný. Také k tomu přispěl fakt, že u nás je buď banánů málo, nebo moc a dnes se naskytla ta druhá varianta, tři zralé banány si přímo říkaly o zužitkování. Spojila jsem tedy příjemné s užitečným a už se na mě z trouby smála bábovka.

Dejte předehřát troubu na 180°C. Vymažte si máslem formu na bábovku, vysypte kokosem a dejte stranou.
Smíchejte máslo a cukr. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
V jiné míse smíchejte bílý jogurt a jedlou sodu. Přidejte do máslové směsi.
Vmíchejte sůl, banány, mouku a skořici a znovu promíchejte.
V malé míse smíchejte všechny ingredience na náplň (tvaroh, cukr, vejce, mouku, vanilkový extrakt).
Oddělte dvě čtvrtiny směsi a vlijte do formy. Přidejte náplň a poté zalijte zbytkem směsi.
Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 45 minut (horký vzduch). Stav upečení zkontrolujte špejlí.
Na pánvičce zahřejme třtinový cukr a až se konzistence změní na tekutou, nasypeme do něj nasekané ořechy. Bábovku jimi pak posypeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno