Pažitka
Název:

Banánový chlebíček s arašídovým máslem


Banánový chlebíček s arašídovým máslem


Ingredience:
Ingredience:
arašídové máslo pokojové teploty100 g
krupicový cukr100 g
větší banán4 ks
kysané podmáslí100 ml
vejce2 ks
holandské kakao4 lžíce
kypřící prášek1 lžička
jedlá soda1 lžička
sůl1/2 lžičky
hladká mouka125 g
Postup přípravy:

Arašídové máslo mám ráda a úplně nejvíc mi chutná namazané na chleba společně s marmeládou (což nechápe můj muž, který ho ovšem jí lžičkou přímo ze skleničky, takže netřeba komentáře). V březnovém Albert magazínu bylo hned několik receptů z téhle lahůdky a mě padl do oka tenhle banánový chlebíček. Pokud máte doma přezrálé banány, které už nikdo nechce jíst, zkuste ho. Je vláčný, akorát sladký, není v něm příliš mouky a ta arašídová chuť tvoří takovou hezkou tečku. U nás se rozhodně nepekl naposledy.

Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme vodou a vyložíme pečícím papírem.

Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a následně přidáme vejce a nakonec i kakao - vše pečlivě promícháme.  Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí.

Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí.

Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno