Pažitka
Název:

Banánový chlebíček s kaki


Banánový chlebíček s kaki


Ingredience:
Ingredience:
kaki + 1/2 k podávání1 ks
zralé banány3 ks
mouka (150g špaldová typ 630 + 50g celozrnná)200 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
soda1/2 lžičky
skořice1/2 lžičky
olej nebo máslo80 ml
med40 ml
vejce2 ks
Postup přípravy:

Opět se u nás vyskytla přemíra zralých banánů, takže to opět chtělo nějakou dobrotu, ve které bych je mohla zužitkovat. Zkusila jsem tedy skloubit klasiku v podobě banánového chlebíčku a trochu jej obohatit o jinou a trochu nezvyklou surovinu, a to kaki. Kaki je samo o sobě lahodné a sladké a v kombinaci s banány dodaly chlebíčku velmi příjemnou chuť.

Kaki si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme na kolečka nakrájené banány a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme na pyré. V jedné míse si smícháme „suché“ ingredience tedy, obě mouky, prášek do pečiva, sodu, skořici. V druhé míse si smícháme „tekuté“ přísady, vejce, olej, med a pyré z banánů a kaki. Pak mokré ingredience přimícháme do suchých a vše promícháme. Vznikne polotekuté těsto.

Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 50-55 minut (horký vzduch). Pokud by chlebíček rychle nahoře hnědnul, doporučuji dát na něj pečící papír (zabrání to spálení vrchu chlebíčku a i tak se bude péci). Po upečení necháme zchladnout a podáváme s plátky kaki nebo např. bílým jogurtem a pokapané medem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno