Ingredience: | |
frncouzská bageta | 2 ks |
větší kuřecí prso | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
okurka | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
česnek | dle chuti |
čerstvý zázvor | dle chuti |
čerstvý koriandr | dle chuti |
med | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
ústřicová omáčka | dle chuti |
majonéza | dle chuti |
V poslední době jezdím do Prahy celkem často a vždy když se tam objevím, nezapomenu se zastavit v asijském bistru Bánh Mi makers.
Do prahy je to ale celkem daleko a nemůžu tam za úžasnými bagetami jezdit tak často jak bych chtěla, proto jsem se rozhodla udělat si je i doma.
Bánh Mí je jedno z vietnamských moderních jídel, které tam dnes najdete na každém rohu. Chutě a ingredience se všude liší a je jen na Vás, který stánek s bagetami bude pro vás ten pravý.
V Bánh Mí nejčastěji najdeme vepřové nebo kuřecí maso, ale pro vegetariány je i velice oblíbená forma s tofu s hromadou zeleniny, koření a bylinkami.
Pokud byste chtěli ochutnat pravou chuť Asie můžete zajít do dříve zmíněného bistra Bánh Mí makers a nebo jít jednou za rok na úžasný festival Ochutnej Vietnam v Praze.