Pažitka
Název:

Barevná hovězí sekaná


Barevná hovězí sekaná


Ingredience:
Ingredience:
hovězí mleté maso800 g
cibule1 ks
cuket100 g
červená paprika50 g
vejce1 ks
červená čočka30 g
strouhaný sýr70 g
hořčice (já dávám dijonskou)1 lžíce
česnek2 stroužky
voda1 velký panák
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Neznám nikoho, kdo by nejedl sekanou, je to taková přijatelná úprava mletého masa, taková ta česká klasika. Ale pokud se podíváme na klasiku, je to hodně o mouce a rohlících. A protože mám ráda odlehčené verze české kuchyně a také mám raději kus masa než moučného masa, udělala jsem si ji po svém.

Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte najemno, čím jemnější, tím lepší. Papriku a cuketu nakrájejte na malinké kostičky. 

Do misky s masem prolisujte česnek a přidejte ostatní ingredience. Rukama důkladně propracujte a nechte buď přes noc, nebo aspoň hodinu odležet v lednici. Chutě se tak lépe propojí. 

Poté vyndejte maso z misky a utvořte z něj tvar sekané. Nebojte se s ní hodit o linku, tím se z ní dostane přebytečný vzduch a bude méně praskat. Pokud se někde nechce spojit a tvoří se praskliny, namočte si ruce do studené vody a praskliny spojte. Pak ji opatrně přendejte do pečící misky. Přiklopte víko a pečte ve vyhřáté troubě na 190°C zhruba hodinu. Ke konci pečení můžete odklopit víko a nechat vypéct kůrčičku třeba pod grilem. 

Servírujte s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo s chlebem, hořčicí a okurkou, to se dá jíst i studená a je to lepší než nějaký salám.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno