Ingredience: | |
cibule | 1 - 2 ks |
Ghí/máslo/olej | 2 lžíce |
mletá paprika | 2 - 3 lžičky |
mletý kmín | 1 lžička |
červená paprika | 1 ks |
zelená paprika | 1 ks |
žlutá paprika | 1 ks |
kysané zelí | 500 g |
uvařená cizrna | 400 g |
bobkový list | 4 ks |
nové koření | 10 kuliček |
horká voda nebo zeleninový vývar | 2 l |
ječná mouka | na zahuštění |
rostlinná smetana | 200 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Polévka je grunt! Nebo taky nade všechny svetry a čepice. Zelňačku já ráda a od podzimu ji vařím docela často. Tak přišel čas si to trochu ozvláštnit.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve 4l hrnci na polévku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a opepříme, zasypeme kmínem a mletou paprikou. Promícháme a vhodíme očištěné na nudličky nakrájené papriky, cizrnu a kysané zelí. Zalijeme vodou nebo vývarem a provaříme do změknutí paprik. Na závěr zahustíme moukou nebo hraškou, můžeme zjemnit i smetanou.
Podrobné info: