Ingredience: | |
oloupané batáty | 1/4 - 1/2 hrnku |
lněná semínka | 1/2 hrnku |
slunečnicová semínka | 1/2 hrnku |
sezamová semínka (můžete přidat i dýňové nebo chia semínka) | 1/4 hrnku |
sůl | 1/2 lžičky |
pepř | špetka |
hrubá sůl | na posypání krekrů |
voda (doléváme dle konzistence těsta) | 3/4 hrnku |
Chcete něco zdravějšího? Bez mouky? Co takhle krásně křupavé batátové krekry? Vy už dobře víte,že batáty jsou moje milované prostě nej :o)
Dělala jsem k tomu dip z pečených paprik upravený na mou verzi, ale ten Vám vložím v dalším receptu.
Krekry určitě oceníte jako rychlou svačinku, dají se také připravit jako báječné pohoštění pro návštěvu, nazdobené dipem, pomazánkou, zeleninou....
Batátu nastrouháme na jemno, přidáme semínka, sůl, pepř a vodu, umícháme těsto (bude lepivé) na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto do tenké vrstvy a dáme do vyhřáté trouby péct na 170°cca. na 20 minut, potom troubu snížíme na 150° a pečeme dalších cca. 20 minut. V polovině vyndáme nakrájíme a dáme zpět do trouby, pečeme, dokud se nám nelíbí barva.
Batáty dodají krekrům zase trošku jinou chuť a můžu říct, že u nás zmizely velmi rychle.
Podrobné info: