Ingredience: | |
batáta | 1 ks |
cizrna | 1 plechovka |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
rajčata | 2 ks |
sladká červená paprika kapie | 1/2 ks |
česnek | 1 stroužek |
tymián | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
smetana či zakysaná smetana | dle potřeby |
sladká paprika | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Po pracovním víkendu se mi moc vařit nechce, není energie a spíše nás to láká ven, tak i dnešní polévka je velmi jednoduchá a rychlá.
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kusy, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme 3/4 plechovky cizrny, tymián, stroužek česneku vaříme vše do měkka. Zbytek cizrny dáme na malý pekáček, zaprášíme jemně paprikou, osolíme, zakápneme oliváčem a dáme na 10 minut péct do trouby. Až je zeleninka měkká, mixneme ji, přidáme smetanu, sůl a pepř dle chuti. Opečenou cizrnu podáváme s polévkou.
Podrobné info: