Ingredience: | |
batáty | 500 - 600 g |
hrubá mouka | 150 g |
polenta | 150 g |
sůl | dle chuti |
vejce | 1 ks |
Tak trošku jiné noky, které vás určitě potěší svou chutí a jednoduchostí. Můžete je přidávat k zelí, ale třeba si k nim udělat dýňovou nebo vlastně jakoukoliv omáčku, kterou máte rádi.
Batáty uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla, nebo pokud máte lisovač na brambory, tak jím batáty protlačte. Poté k batátům přisypte mouku, plentu, sůl, vyklepněte vejce a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta válíme válečky, které nakrájíme na malé nočky či tvarujeme do šišek. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Noky sceďte a servírujte jako přílohu, nebo v případě brambor i nasladko např. s jablečným rozvarem, či mákem nebo povidly.
Podrobné info: