Pažitka
Název:

Batátovo-polentové noky


Batátovo-polentové noky


Ingredience:
Ingredience:
batáty500 - 600 g
hrubá mouka150 g
polenta150 g
sůl dle chuti
vejce1 ks
Postup přípravy:

Tak trošku jiné noky, které vás určitě potěší svou chutí a jednoduchostí. Můžete je přidávat k zelí, ale třeba si k nim udělat dýňovou nebo vlastně jakoukoliv omáčku, kterou máte rádi.

Batáty uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla, nebo pokud máte lisovač na brambory, tak jím batáty protlačte. Poté k batátům přisypte mouku, plentu, sůl, vyklepněte vejce a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta válíme válečky, které nakrájíme na malé nočky či tvarujeme do šišek. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Noky sceďte a servírujte jako přílohu, nebo v případě brambor i nasladko např. s jablečným rozvarem, či mákem nebo povidly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno