Pažitka
Název:

Bavorské vdolky


Bavorské vdolky


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka500 g
mléko2 dcl
droždí20 g
cukr krupice60 g
vejce1 ks
žloutek1 ks
máslo60 g
sůl špetka
100% tuk na smažení dle potřeby
Na ozdobu:
tvaroh na strouhání150 g
švestková povidla150 g
Postup přípravy:

Náš benjamínek měl včera karnevalovou premiéru ve své budoucí školce a dnes u nás navíc chodí masopustní průvod. A tuhle dobu mám od raného mládí zafixovanou s touhle sladkou dobrotou, proto ani letos nemohla na našem stole chybět .

Těsto nechávám za mě vypracovat a vykynout pekárnu na chleba. Vykynuté těsto si rozválíme na cca 1 cm tlustý plát, ze kterého například pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která necháme ještě trochu vykynout. Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme tuk a vdolky v něm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek.
Vlažné vdolky potřeme povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvarohem.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno