Ingredience: | |
velké brambor | 5 ks |
cibule a nať z jarní cibulky | 1 ks |
červená ředkvička | 4 ks |
jablečný ocet | 1 lžce |
balzamico | kapka |
hrubozrnná hořčice | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle chuti |
Zbyly mi včera brambory a tak vznikl nápad na studený salátek podle babičky, který dělala vždycky navečer na chatě mému milému dědovi a já ujídala...a dodnes ho stále točím dokola.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vyhladnout a oloupeme. Nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučká kolečka. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme také na tenké plátky. Ocet promícháme s hrubozrnnou hořčicí, solí a pepřem (olivovým olejem). Opatrně salát promícháme, aby se brambory obalily zálivkou a nevznikla kaše. Necháme odležet. Těsně před podáním můžeme, pokud máme doma - dozdobit podbělem. Podáváme samotné nebo s masem či sekanou.
Podrobné info: