Pažitka
Název:

Bavorský bramborový salát s ředkvičkami


Bavorský bramborový salát s ředkvičkami


Ingredience:
Ingredience:
velké brambor5 ks
cibule a nať z jarní cibulky1 ks
červená ředkvička4 ks
jablečný ocet1 lžce
balzamico kapka
hrubozrnná hořčice1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle chuti
Postup přípravy:

Zbyly mi včera brambory a tak vznikl nápad na studený salátek podle babičky, který dělala vždycky navečer na chatě mému milému dědovi a já ujídala...a dodnes ho stále točím dokola.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vyhladnout a oloupeme. Nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučká kolečka. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme také na tenké plátky. Ocet promícháme s hrubozrnnou hořčicí, solí a pepřem (olivovým olejem). Opatrně salát promícháme, aby se brambory obalily zálivkou a nevznikla kaše. Necháme odležet. Těsně před podáním můžeme, pokud máme doma - dozdobit podbělem. Podáváme samotné nebo s masem či sekanou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno