Pažitka
Název:

Bazalkové pesto


Bazalkové pesto


Ingredience:
Ingredience:
čerstvá bazalka4 hrsti
slunečnicová nebo piniová semínka3 lžíce
olivový olej2 lžíce
mořská sůl1 lžička
česnek2 stroužky
Postup přípravy:

Už jsem o něm hodněkrát slyšela, na hodně blozích jsem viděla, že ho dělají i doma. Takže jsem se rozhodla, že ho také vyzkouším. Musím uznat, že je to příjemná obměna špaget s kečupem (to jsem neměla dlouho).

Postup:
všechno dáme do mixéru a mixujeme, mixujeme, dokud vám nevznikne zelená, bažinu připomínající, hmota. Nalijeme do skleničky, ještě zakápneme olivovým olejem a šup s tím do lednice. Skladovat můžeme tak týden, déle radši ne..

Pestem můžete potřít třeba opečenou bagetku nebo hovězí steak.


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno