Název:Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou
Ingredience:
Ingredience: |
čerstvá bazalka | 20 g |
petržel kadeřavá | 20 g |
extra virgin olivový olej | 150 ml |
pražené mandle | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
česnek | 2 - 3 stroužky |
Postup přípravy:Jak docílit toho aby vaše saláty, opečená bagetka nebo špagety byly zase o něco chutnější? Udělejte si doma pesto. Nejlepší je pesto čerstvě připravené.
Pesto lze konzumovat i se sýry, ale není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne.
Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte dohladka.
Ano, jednodušší postup jsme zde ještě neměli.
Chutné a nenáročné jak na čas, tak na ingredience. Pesto si dejte nejlépe do uzaviratelné sklenice a mějte ho v
lednici, kde vám vydrží velmi dlouho.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min
Autor:
zavřít okno