Pažitka
Název:

Bazalkovo-malinové potěšení


Bazalkovo-malinové potěšení


Ingredience:
Ingredience:
maliny250 g
bazalka20 velkých lístků
cukr krupice5 lžic
mascarpone125 g
smetana ke šlehání200 ml
čokoládové tyčinky na ozdobení
Postup přípravy:

Bazalka na sladko? Žádný problém, v kombinaci s malinami luxusní záležitost.

V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu.

V misce promícháme mascarpone se smetanou a dvěmi lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do hladkého, jemného krému.

Necháme si několik malin na dozdobení, ostatní rozmixujeme.

Na dno pohárů rozdělíme rozmixované maliny. Posypeme bazalkovým cukrem (trochu si necháme na dozdobení). Pak navrstvíme mascarponový krém a dozdobíme celými malinami, bazalkovým cukrem a čokoládovou tyčinkou.

Můžeme hned podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno