Pažitka
Název:

Bazalkový salát


Bazalkový salát


Ingredience:
Ingredience:
pohankový kuskus200 g
rajčata3 ks
celer1 řapík
mrkev2 ks
provensálské bylinky dle chuti
bazalka2 hrsti
vajíčka2 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tento druh salátů miluji převážně v létě, ale vlastně kdykoliv. Protože vůně bazalky je neodolatelná.

Jenže je pravda, že bazalka je nedostatkové zboží. Aspoň u nás v rodině. Bohužel bazalce se tu nedaří, jako u mého bráchy na balkóně, který z bazalky má doslova prales. Já sklidím sem tam pár lístků a i za to jsem vděčná. Ale když se zadaří nebo to prostě nevydržím a koupím si další květináček, tak se pustím do tohoto salátu.

Věřím, že si ho zamilujete, tak ho pojďte zkusit...

Do misky nalijeme kuskus, přidám polévkovou lžíci oleje a zalijeme vodou. Přiklopíme talířkem a necháme nabobtnat.

Dáme vařit vajíčka. Od bodu varu 10 minut.

Mezitím si pokrájíme rajčata, mrkev a celer na drobno a vložíme do mísy.

Když nám kuskus vychladne, tak ho smícháme s pokrájenou zeleninou, provensálskými bylinkami, solí, pepřem a trochou oleje. 

Pokrájíme vajíčko na drobno a vše důkladně promíchám. 

Na úplný konec přidáme potrhané lístky bazalky a můžeme podávat.

Když tam přidáte lněné nebo slunečnicové semínko, bude to jen ku prospěchu.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno