Pažitka
Název:

Belgické vafle

vegetariánský recept


Belgické vafle


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka300 g
kukuřičný škrob15 g
prášek do pečiva1 ks
sůl1 špetka
mléko450 ml
rozpuštěné máslo100 g
vejce2 ks
vanilkový extrakt1 lžička
ovoce1 hrstička
zakysaná smetana1 ks
ovocná marmeláda1 lžíce
nutela1 lžíce
Postup přípravy:
Vafle jsou naše oblíbená víkendová snídaně. Někdy jsou dílem okamžitého rozhodnutí, kdy se ráno vzbudíme a jeden z nás na otázku, co budeme snídat, pronese VAFLE!, někdy se na ně těším celý týden. První vafli, jen narychlo máznutou marmeládou, si dávám ještě vestoje u kuchyňské linky, zatímco se ve vaflovači opéká další dávka - nemůžu si pomoct, ale voní tak lákavě, že se prostě musím zakousnout hned. Další si už ovšem hezky vyskládám na talíř, třeba jako dneska s kopečkem jogurtu s tvarohem, pokapané medem a dozdobené malinami a pomerančem, a usadím se s nimi ke stolu, abych si tu křupavou lahodu mohla pořádně vychutnat.

 

 

V míse smícháme všechny sypké ingredince, zvlášť prošleháme mléko s máslem, vajíčky a vanilkou, přilijeme k sypké směsi a důkladně promícháme metličkou. Dále postupujeme podle návodu na vaflovači. Já jsem tentokrát dělala opravdu malé vafličky, jsou křupavější a víc nám chutnají než klasické vafle - na rozpálené plotýnky jsem nalila zhruba 2-3 lžíce těsta a vafle  několik minut opékala dozlatova. Podáváme horké, dokud jsou křupavé.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno