Pažitka
Název:

Belgický nepečený dort


Belgický nepečený dort


Ingredience:
holandské kakao100 g
studená voda2 dl
žloutek z čerstvého vejce1 ks
máslo nebo hera250 g
cukr krupice15 dkg
dětské piškoty240 g (2 standardní balíčky)
Ingredience:
Postup přípravy:

Jednoduchý a rychlý nepečený dezert z dětských piškotů s holandským kakaem.

Kakao rozmíchejte v asi 2 dl studené vody a za občasného míchání nechte odležet nejlépe přes noc. Pokud používáte hodně kvalitní kakao, může být vody o něco víc.

Ve velké míse utřete jeden žloutek s 250 g másla nebo rostlinného tuku na pečení (záleží, co máte radši) a 15 dkg cukru, až bude hmota krásně hladká.

Pak utřené máslo důkladně smíchejte s namočeným kakaem a nakonec přisypte i dětské piškoty, které se vším rovnoměrně promíchejte.

Dortovou či jakoukoli jinou formu (klidně i mističky) vystelte potravinářskou fólií, naplňte piškotovým „těstem“ a důkladně zamačkejte. Pak formu přikryjte fólií i z vrchu, aby dort neoschl, a nechte alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout v lednici.

Celý dort přikryjte fólií a nechte nejlépe přes noc v ledničce

Nakonec dort dozdobte šlehačkou či ovocem podle chuti a fantazie.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno