holandské kakao | 100 g |
studená voda | 2 dl |
žloutek z čerstvého vejce | 1 ks |
máslo nebo hera | 250 g |
cukr krupice | 15 dkg |
dětské piškoty | 240 g (2 standardní balíčky) |
Ingredience: |
Jednoduchý a rychlý nepečený dezert z dětských piškotů s holandským kakaem.
Kakao rozmíchejte v asi 2 dl studené vody a za občasného míchání nechte odležet nejlépe přes noc. Pokud používáte hodně kvalitní kakao, může být vody o něco víc.
Ve velké míse utřete jeden žloutek s 250 g másla nebo rostlinného tuku na pečení (záleží, co máte radši) a 15 dkg cukru, až bude hmota krásně hladká.
Pak utřené máslo důkladně smíchejte s namočeným kakaem a nakonec přisypte i dětské piškoty, které se vším rovnoměrně promíchejte.
Dortovou či jakoukoli jinou formu (klidně i mističky) vystelte potravinářskou fólií, naplňte piškotovým „těstem“ a důkladně zamačkejte. Pak formu přikryjte fólií i z vrchu, aby dort neoschl, a nechte alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout v lednici.
Celý dort přikryjte fólií a nechte nejlépe přes noc v ledničce
Nakonec dort dozdobte šlehačkou či ovocem podle chuti a fantazie.
Podrobné info: