Ingredience: | |
máslo | cca 50 g |
cibule | 3 - 4 ks |
mléko | dle potřeby |
uzené maso | 200 g |
šunka | 200 g |
gouda | 100 g |
nasekaná pažitka | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Na obalení: | |
hladká mouka | dle potřeby |
vejce | 3 ks |
strouhanka | dle potřeby |
olej | na smažení |
Dip: | |
kysaná smetana | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
hořčice | 1 lžička |
cukr | dle chuti |
citron | dle chuti |
Ráda zkouším něco nového a mám radost, když se podaří a chutná všem. I tento můj hokus-pokus vyšel a měl úspěch.
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme, dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.
Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.
Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem.
Krokety chutnají skvěle i studené.
Podrobné info: