Pažitka
Název:

Beskydský závitek


Beskydský závitek


Ingredience:
plátek vepřové kýty4 ks
česnek4 stroužky
vejce na tvrdo2 ks
sladkokyselá okurka2 ks
červená masitá paprika1 ks
mleté vepřové maso200 g
slanina200 g
hladká mouka2 lžíce
vývar z kostí0,5 l
pepř špetka
olej trochu
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Stará krajová specialita valašské a severomoravské kuchyně.

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
Na každý plátek rozprostřeme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem, a mletou sladkou paprikou, poklademe půlku vejce, půlku okurky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncích spíchneme párátky.
Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme závitky a krátce je opečeme z každé strany.
Maso podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení závitky poléváme výpekem.
Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, osolíme, opepříme.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme, omastek slijeme a opečené kostičky slaniny přidáme do omáčky jako vložku.
Takto připravené závitky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno