Ingredience: | |
bílky | 7 ks |
sůl | špetka |
cukr krystal | 170 g |
mleté oříšky - lískové nebo vlašské | 70 g |
hladká mouka | 70 g |
moučkový cukr | dle chuti |
smetana + 2 ztužovače - na náplň | 2 kelímky |
smetana + 1 ztužovač - na ozdobu | 1 kelímek |
1 |
Slyšíte výraz BEZÉ v kuchyni poprvé? Zjednodušeně jsou to sladké dezerty z bílků, které jsou našlehané, jemné a rozplývají se na jazyku. Důkazem je právě tato roláda, kterou si jistě oblíbíte.
Bílky se špetkou soli a cukrem ušleháme do tuhého sněhu.
V misce smícháme oříšky a hladkou mouku a celou směs jemně vmícháme do tuhého sněhu.
Na plech dáme pečicí papír potřený olejem, sněhové těsto rovnoměrně rozetřeme a přes sítko pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C přesně 7 minut.
Po vyndání z trouby pár minut počkáme, připravíme si čistý pečicí papír, na něj roládu překlopíme a papír, na kterém se roláda pekla, pomalu sloupneme. Potom roládu stočíme a necháme vychladnout.
Vyšleháme smetany se ztužovači, roládu roztočíme, natřeme (můžete přidat mleté nebo celé oříšky) a stočíme.
Pokud máte chuť, dozdobíme roládu šlehačkou a oříšky.