Pažitka
Název:

Bezé roláda se šlehačkou


Bezé roláda se šlehačkou


Ingredience:
Ingredience:
bílky7 ks
sůl špetka
cukr krystal170 g
mleté oříšky - lískové nebo vlašské70 g
hladká mouka70 g
moučkový cukr dle chuti
smetana + 2 ztužovače - na náplň2 kelímky
smetana + 1 ztužovač - na ozdobu1 kelímek
1
Postup přípravy:

Slyšíte výraz BEZÉ v kuchyni poprvé? Zjednodušeně jsou to sladké dezerty z bílků, které jsou našlehané, jemné a rozplývají se na jazyku. Důkazem je právě tato roláda, kterou si jistě oblíbíte.

Bílky se špetkou soli a cukrem ušleháme do tuhého sněhu.
V misce smícháme oříšky a hladkou mouku a celou směs jemně vmícháme do tuhého sněhu.
Na plech dáme pečicí papír potřený olejem, sněhové těsto rovnoměrně rozetřeme a přes sítko pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C přesně 7 minut.
Po vyndání z trouby pár minut počkáme, připravíme si čistý pečicí papír, na něj roládu překlopíme a papír, na kterém se roláda pekla, pomalu sloupneme. Potom roládu stočíme a necháme vychladnout.
Vyšleháme smetany se ztužovači, roládu roztočíme, natřeme (můžete přidat mleté nebo celé oříšky) a stočíme.
Pokud máte chuť, dozdobíme roládu šlehačkou a oříšky.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno