Ingredience: | |
bezlepková mouka Nomix | 140 g |
datlový sirup | 140 g |
skořice | 1 lžička |
perníkové koření | 1 lžička |
sušený zázvor | špetka |
muškátový oříšek | špetka |
soda | 5 g |
sůl | špetka |
nastrouhaná cuketa | 1/2 šálku |
střední mrkev | 1 ks |
střední jablko | 1/2 ks |
banán | 1 ks |
ořechy | 40 g |
olej | 40 g |
kokosové mléko | 40 g |
Ptáte se mě na bezlepkový dobroty! S tímhle typem pečení mám nulový zkušenosti, a tak bylo na čase to změnit. Mrkla jsem, co trh nabízí a na doporučení kamarádky Katky, která má doma bezlepkáře, jsem vybrala produkty od NOMINAL zdravá výživa. Na jejich webu jsem si vyhlídla rovnou i recept, trochu ho upravila, a tak vznikla moje první fantasticky vláčná a voňavá.
Mouku smícháme se sodou, solí a kořením. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno, jablko nahrubo a důkladně ze všech ingrediencí vymačkáme šťávu /kterou můžeme vypít/. Ořechy nahrubo pokrájíme. Vše smícháme s moukou, přidáme olej, kokosový mlíko a rozmačkanej banán, kterej nám vlastně nahradí pojivovou funkci vejce a navíc dodá buchtě fantastickou chuť i vůni! Spojíme dohromady. Těsto vylijeme do vymazaný formy, vysypaný třeba kokosovou moukou a pečeme v předehřátý troubě na 160 stupňů asi 15 minut. Pak přidáme stupně na 180 a dopékáme dalších cca 40 minut.
Dejte si bacha, aby vám ještě za tepla nezmizela.
Podrobné info: