Pažitka
Název:

Bezlepkové brownies


Bezlepkové brownies


Ingredience:
Ingredience:
máslo85 g
třtinový cukr150 g
hořká čokoláda200 g
mléčná čokoláda50 g
vejce2 ks
kakao1 lžíce
sůl špetka
kukuřičný škrob (můžete použít čokoládový pudink)40 g
Postup přípravy:

Co je lepší než čokoláda? No? No přece brownies! Popravdě jsem byla sama překvapená, jak výborné mohou být, když docela vynecháte mouku. Právě od těhhle čokoládovočokoládových krasavců - bezlepkových brownies - se zdráhám poručit si brownies v kterékoli kavárně. Jsem si jistá, že nebudou lepší.

Máslo rozpustíme v kastrůlku a přisypeme k němu cukr. Za stálého míchání necháme sladidlo rozpustit a mírně zkaramelizovat. Stáhneme plamen na minimum, přidáme na čtverečky nalámanou čokoládu a mícháme tak dlouho, dokud se také nerozpustí. Sejmeme z plotny a jedno podruhém metličkou vmícháme vajíčka. Přidáme špetku soli a kukuřičný škrob a opět prošlehneme metličkou. Vylijeme na malý plech (já mám čtveratý plech se stranou asi 20 cm) vyložený pečícím papírem. Ve troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.

Pokud by se vám zachtělo experimentovat, vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Neříkala bych tomu pak úplně brownies, ale upečete si mimořádný zkaramelizovaný dezert, který stojí za všechny diety světa!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Sabina Stehnová

    zavřít okno