Ingredience: | |
kokosová mouka | 1 hrnek |
vejce | 1 ks |
med | 3 lžíce |
přepuštěné máslo (povolené) | 2 - 3 lžíce |
kypřící prášek | 1 lžička |
citronová kůra | dle chuti |
Klasické linecké cukroví známe všichni. Bohužel pro osoby trpící celiakií je mnohdy problém vymyslet takové, aby bylo dobré a zároveň bezlepkové. Proto jsem si připravila recept na výborné hvězdičky z kokosové mouky. Ta se vyrábí z kokosové dužiny a díky její nasládlé chuti kokosu stačí použít méně sladidla než u běžné mouky. Seženete ji buď na internetu, nebo v prodejnách se zdravou výživou.
Ve velké míse vyšlehejte máslo, med a vejce. Přidejte kypřící prášek, citronovou kůru a nakonec vmíchejte kokosovou mouku. Pomocí rukou vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho v lednici cca 10 minut vychladnout. Hotové těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na placku. Pomocí vykrajovátek vykrojte požadované tvary. Kokosová mouka trošku lepí, proto si při odlepování těsta z podložky pomožte plochým nožíkem. Vykrojené tvary položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 7 - 9 minut Hotové linecké nechte vychladnout a poté ho slepte oblíbenou marmeládou.
Podrobné info: