Pažitka
Název:

Bezlepkové semínkové krekry s chia semínky


Bezlepkové semínkové krekry s chia semínky


Ingredience:
Ingredience:
slunečnicová semínka100 g
lněná semínka100 g
chia semínka50 g
fazolová mouka3 lžíce
sušená rajčata5 ks
sůl špetka
olivový olej2 lžíce
voda150 ml
Postup přípravy:

Velmi dlouho jsem se chystala na přípravu semínkového chleba nebo krekrů a konečně jsem se k tomu dopracovala a na to, že to byl první pokus, tak musím říct, že je to dobrota.

Dle chuti můžete přidat sušenou petržel, libeček nebo medvědí česnek.

1. Jako první si předehřejeme troubu na 160°C.

2. Ve větší míse smícháme všechny ingredience kromě sušených rajčat. Ta promixujeme ve food procesoru na drobné kousky. Směs poté i spolu s rajčaty promícháme a necháme minutku odpočinout. Poté ještě párkrát promícháme.

3. Na klasický plech rozložíme pečící papír a na něj dáme semínkovou směs. Pomocí lžíce či stěrky směs rozprostřeme na cca 3 - 5 mm vrstvu a poté dáme péct.

4. Pečeme 25 minut, poté vyndáme a opatrně nakrájíme na obdélníky, poté dáme krekry ještě na cca 10 minut dopéct.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno