Ingredience: | |
schwarzwaldská šunka | 3 plátky |
mozzarela | 50 g |
bezlepkové těstoviny | 100 g |
menší brokolice | 1/2 ks |
čerstvý špenát | několik listů |
pesto Genovese | 2 lžičky |
extra panenský olivový olej | trochu |
mořská sůl | špetka |
pepř | špetka |
Tyhle těstoviny vznikly jako náhoda, protože jsem je ukuchtila z toho, co bylo právě doma.
Celé jídlo je však správně vyvážené, chutné a lehké. Bezlepkové těstoviny jsem sehnala v Lidlu za cca 35 korun a jsou opravdu dobré.
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Šunku nakrájejte na kostičky, stejně tak mozzarelu. Brokolici rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Na rozpálený olej dejte kostičky šunky a růžičky brokolice. Ztlumte plamen a přikryjte pánev pokličkou, aby brokolice změkla. Kdyby se brokolice připalovala, můžete ji podlít trochou vody, ve které se vaří těstoviny. Když je brokolice měkká, přidejte listy špenátu a směs osolte a opepřete. A odstavte směs z plotny. Uvařené těstoviny smíchejte se směsí. Přidejte ještě dvě lžičky pesta a kousky mozzarely a ihned servírujte.
Podrobné info: