Pažitka
Název:

Bezlepkové těstoviny s brokolicí a schwarzwaldskou šunkou

bezlepkový recept


Bezlepkové těstoviny s brokolicí a schwarzwaldskou šunkou


Ingredience:
Ingredience:
schwarzwaldská šunka3 plátky
mozzarela50 g
bezlepkové těstoviny100 g
menší brokolice1/2 ks
čerstvý špenát několik listů
pesto Genovese2 lžičky
extra panenský olivový olej trochu
mořská sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Tyhle těstoviny vznikly jako náhoda, protože jsem je ukuchtila z toho, co bylo právě doma. 

Celé jídlo je však správně vyvážené, chutné a lehké. Bezlepkové těstoviny jsem sehnala v Lidlu za cca 35 korun a jsou opravdu dobré.

Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Šunku nakrájejte na kostičky, stejně tak mozzarelu. Brokolici rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Na rozpálený olej dejte kostičky šunky a růžičky brokolice. Ztlumte plamen a přikryjte pánev pokličkou, aby brokolice změkla. Kdyby se brokolice připalovala, můžete ji podlít trochou vody, ve které se vaří těstoviny. Když je brokolice měkká, přidejte listy špenátu a směs osolte a opepřete. A odstavte směs z plotny. Uvařené těstoviny smíchejte se směsí. Přidejte ještě dvě lžičky pesta a kousky mozzarely a ihned servírujte.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno