Pažitka
Název:

Bezlepkový arašídový koláč pro děti od 2 - 3 let


Bezlepkový arašídový koláč pro děti od 2 - 3 let


Ingredience:
Ingredience:
arašídová mouka (nebo mleté arašídy)2,5 hrnku
kokosový cukr1 hrnek
vejce2 ks
kakao holandského typu1/2 hrnku
rozpuštěné ghíčko1/2 hrnku
kypřící prášek (bezfosfátový)1 lžička
Postup přípravy:

Měli jsme v obci sousedskou sešlost. Jako vstupné na ni obvykle nosíme nějaké to sladké pohoštění, které si pak mezi sebou různě ochutnáváme a vyměňujeme. Stůl bývá většinou plný tradičních buchet, bábovek a zákusků, a tak jsem se letos rozhodla jít na to trošku jinak a upekla tuhle bezlepkovou dobrotu. Je opravdu výborná, taková vláčná čoko-oříškovka.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte ghí a postupně zapracujte také arašídovou mouku, kakao a kypřící prášek. Poté těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem (nejlépe ho do plechu umístíte tak, že ho zmačkáte, namočíte v teplé vodě a vyždímáte). Pečte na 180°C přibližně 20 minut. Pro kontrolu můžete propíchnout špejlí a poznáte tak, zda už je koláč hotový. Před podáváním nechte vychladnout. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno