Ingredience | |
vejce | 4 ks |
gouda, ementál nebo eidam | 150-200 g |
jedlá soda | 1/2 lžičky |
psyllium ( vláknina) | 4 lžíce |
Přísady dle chuti | |
česnek | 1 hrstička |
ořechy dle chuti | 1 hrstička |
smažená cibulka | 1 hrstička |
hrstička krájené škvarky | 1 hrstička |
Na instagramu jsem včera natočila video, jak upéct bezlepkový chléb bez mouky a lepku. Postup najdete ve stories v profilu s názvem "Bez mouky". Budu ráda za to, pokud mě na instagramu budete sledovat taky. Vaše Mona!
Postup je až podezřele jednoduchý, věřím, že se vám o to víc bude chtít recept vyzkoušet.
Vejce ušleháte metličkou, přisypete psyllium a smíchate. Pak přidáte nastrouhanej sýr, trošku jedlý sody, posekaný škvarky, a šup s tim do vymazaný formy nebo uplácat šišku. Pečeme v troubě předehřátý na 180 stupňů dozlatova = asi 25 minut. Já přidala do těsta škvarečky a byl úžasný.
Dobrou chuť!
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: