Ingredience: | |
kuskus | 1 hrneček (cca 250 ml) |
olivový olej | trochu |
voda | 500 ml |
Efko exclusieve sušená rajčata s česnekem | 1 balení |
středně velká cuketa | 1/2 ks |
šmakouna | 1 balení |
FETA cheese | 1/2 balení |
O víkendu jsem v Tescu narazila na bezlepkový kuskus. Jelikož to byl první bezlepkový kuskus, se kterým jsem se dosud setkala, musel jít hned se mnou a moc jsem se těšila jsem se až ho vyzkouším.
Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Do středně velkého hrnce kápnete olivový olej, odměříte hrneček kuskusu a jemně promícháte a poté přidáte pomocí hrnečku dvojnásobek vody co kuskusu a za stálého promíchávání vaříte cca 5 až 10 minut. ( Nebo lze dle návodu na obalu.) Ve vedlejší pánvi si orestujete jedno balení na kostičky nakrájeného šmakouna, cukety a 1 balení sušených rajčat s česnekem Efko exlusieve. Vše orestujeme, na závěr přidáme kuskus a promícháme. Lze posypat navrh sýrem - já jsem použila na kostičky nakrájený Feta Cheese.