Těsto: | |
rýžová mouka | 160 g |
drcené lněné semínko | 50 g |
rostlinný olej | 50 ml |
voda | 150 ml |
chia semínka + 2 lžíce vody (nechat 30 minut odležet) | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Náplň: | |
velká červená cibule nakrájená na kolečka | 1 ks |
černé olivy nakrájené na půl | 15 - 20 ks |
sušená rajčata nasekaná na drobno | 1 a 1/2 lžíce |
maličká cuketa nakrájená na kolečka | 1 ks |
tofu natural | 1 balení |
nasekané (nebo sušené) provensálské bylinky | cca 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
sušený česnek | dle chuti |
voda/mléko | dle potřeby |
.. s cuketou, cibulí, sušenými rajčaty a olivami. To lze ovšem snadno obměnit - třeba ještě nikdy nikdo nepomluvil tento špenátový, ba naopak! Cestování po Francii a zoufalé hledání něčeho rostlinného k snědku mě několikrát přivedlo k myšlence, že tam zalepím díru na trhu a otevřu bistro! Doma s nohama na zemi jsem aspoň zkusila nové těsto na quiche - tentokrát bezlepkové. Světe div se, hned první pokud vyšel. A to i přes to, že místo zamýšlené pohankové mouky jsem nakonec nedobrovolně použila rýžovou. Zbytek surovin pro změnu vychází ze vzpomínek na cestu Itálií a nejspíš jsem taky pod vlivem nekonečné cuketové sezóny.