Ingredience: | |
plátek másla | 1 cm |
lahůdková cibulka | 2 ks |
droždí | 2 kostky (84g) |
smetana 33% | 50 ml |
pomazánkové máslo | 1 a 1/2 kelímku |
citronová šťáva | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Pomazánka, která je chuťově skoro stejná, jako by byla připravená ze sardinek.
Na rozehřátém tuku restujeme do sklovita drobně nakrájené bílé části cibulek.
Přidáme kvasnice a když se rozpustí a začínají se přichytávat k okraji a ke dnu hrnce, přidáme smetanu.
Na mírném plameni neustále promícháváme 3minuty. Pak odstavíme a necháme vystydnout.
Do vhodné, hlubší nádoby dáme pomazánkové máslo, nakrájenou zelenou nať lahůdkové cibulky, pepř a citronovou šťávu.
Přidáme vychladlé kvasnice a vše ručním elektrickým šlehačem ušleháme.
Podle potřeby osolíme a dáme alespoň na 1/2hodiny vychladit do lednice.
Podáváme namazané na čerstvém pečivu.