Ingredience: | |
bílé fazole | 300 g |
cibule | 1 ks |
uzený Šmakoun | 1 balení |
česnek | 1 stroužek |
špaldová mouka | 1 lžíce |
rostlinný olej | 1 lžíce |
majoránka | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Dnes mám pro Vás další recept ze série vaření se Šmakounem. Tentokrát jsem zkoušela uzenou variantu a připravila dietní verzi klasických fazolí na husto. Samozřejmě si je můžete připravit i s opečenou slaninkou, ale proč to nezkusit zdravěji?
Fazole uvaříme ve vodě doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zahustíme lžící mouky a vmícháme ji do uvařených fazolí. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Uzeného Šmakouna nakrájíme na kostičky a orestujeme ho dohněda na pánvi. Podáváme s uvařenými fazolemi a snítkou pažitky.
Podrobné info: