Pažitka
Název:

Bílkovo-sýrové muffiny


Bílkovo-sýrové muffiny


Ingredience:
Ingredience:
niva nastrouhaná na hrubo120 g
eidam nastrouhaný na jemno120 g
šunka nakrájená na jemno30 g
petrželka nakrájená na jemno1 lžíce
bílek (můžeme použít až 6 ks)4 ks
olej na vymazání formiček trochu
Postup přípravy:

Muffiny můžete péct na tisíc způsobů. Zdá se vám tento recept "podivný"? O to víc vám bude určitě chutnat!

Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme všechny uvedené suroviny.
Vzniklou směsí naplníme zlehounka vymazané formičky. Do velkého, širšího kastrolu dáme horkou vodu ve výši cca 5cm, vložíme pařák na napařování knedlíků a naplněné formičky položíme na něj. Přikryjeme poklici, kterou si předem obalíme ve větší utěrce, aby nám později vytvořená pára nekapala přímo do bílkové směsi. Od doby varu "paříme" 15minut.(Můžeme vyzkoušet špejlí, pokud na ni hmota neulpí, máme hotovo)
Poté necháme v hrnci zchládnout a pak podáváme s pečivem. Nebo uložíme do lednice a konzumujeme později. Muffiny jsou chutné i na druhý den.
Pokud vlastníme parní hrnec, postupujeme stejně, jen naplněné formičky ničím nepřekrýváme.

Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno