Pažitka
Název:

Blesková ovesná kaše s jahodami


Blesková ovesná kaše s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky1 hrnek
ovesné mléko1 a půl hrnku
chia semínka2 lžíce
kakaové zlomky2 lžíce
agávový sirup1 - 2 lžíce
vanilkový extrakt pár kapek
jahody8 ks
Postup přípravy:

Poslední dobou jsem si oblíbila různé ovesné kaše, ale nejraději mám ty studené, kdy se vločky nechají odležet přes noc. Nejenže tak máte snídani hotovou opravdu za pár minut, ale navíc si pochutnáte a to bez výčitek. Když navíc použijete rostlinné mléko jako já, kaše bude vhodná i pro vegany. Ovoce můžete obměňovat podle chuti a nálady a tak vás taková kaše jen tak neomrzí.

Ve větší skleněné misce smícháme vločky s ovesným mlékem, chia semínky a kakaovými zlomky. Přisladíme agávovým sirupem a ochutíme vanilkou. Vše dobře promícháme a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme odležet nejlépe přes noc v chladu. Servírujeme s pokrájenými jahodami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno