Ingredience: | |
jemné ovesné vločky | 1 hrnek |
ovesné mléko | 1 a půl hrnku |
chia semínka | 2 lžíce |
kakaové zlomky | 2 lžíce |
agávový sirup | 1 - 2 lžíce |
vanilkový extrakt | pár kapek |
jahody | 8 ks |
Poslední dobou jsem si oblíbila různé ovesné kaše, ale nejraději mám ty studené, kdy se vločky nechají odležet přes noc. Nejenže tak máte snídani hotovou opravdu za pár minut, ale navíc si pochutnáte a to bez výčitek. Když navíc použijete rostlinné mléko jako já, kaše bude vhodná i pro vegany. Ovoce můžete obměňovat podle chuti a nálady a tak vás taková kaše jen tak neomrzí.
Ve větší skleněné misce smícháme vločky s ovesným mlékem, chia semínky a kakaovými zlomky. Přisladíme agávovým sirupem a ochutíme vanilkou. Vše dobře promícháme a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme odležet nejlépe přes noc v chladu. Servírujeme s pokrájenými jahodami.
Podrobné info: