Ingredience: | |
předvařené dršťky | 400 g |
jarní zelenina s fazolkami | 1 balíček |
větší bílé žampiony | 2 ks |
bylinky (majoránka a tymián) | hrst |
rajská štáva | 180 ml |
sypká červená paprika | dle chuti |
olej | 2 lžíce |
velká cibule | 1 ks |
hladká mouka | 3 lžíce |
rozetřený česnek | 4 stroužky |
mletý pepř | 1/2 lžičky |
voda | dle potřeby |
Protože je u nás tato polévka velmi oblíbená, zkusila jsem připravit zase jiný recept i s houbami a zeleninou.
Cibulku pokrájíme nadrobno a osmahneme v tlakovém hrnci.
Pak přidáme propláchnuté předvařené dršťky, zasypeme česnekem, paprikou, přidáme bylinky a asi 8 minut - restujeme za stálého míchání. Promícháme a zalijeme vodou. Zavřeme poklicí tlakového hrnce.
Vaříme, tlakujeme 15 minut. Po otevření poklice hrnce
podle potřeby ochutíme solí a opepříme. Nakrájené žampiony přidáme do polévky společně se zeleninou a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme do polévky zavařit rokvrdlanou mouku s vodou a povaříme cca 15 minut. Zdobíme bylinkami.