Ingredience: | |
mleté maso (ideálně hovězí, ale může být i krůtí nebo kuřecí) | 500 g |
velká mrkev | 2 ks |
velká petržel | 1 ks |
střední cuketa | 1 ks |
řapíkatý celer | 6 stonků |
velká cibule | 1 ks |
loupaná krájená rajčata | 2 plechovky |
bobkový list | 2 ks |
kousek skořice | 2 cm |
Nové koření | 3 kuličky |
pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
červené víno | 1 dl |
olivový olej | trochu |
čerstvá bazalka | dle chuti |
parmazán | na posypání |
těstoviny | dle potřeby |
Kdo miluje těstoviny, určitě nepohrdne těstovinami, které snad miluje každý. Však vyměňte eidam dobrým parmezánem a posunete toto jídlo o úroveň výše.
Mleté maso orestujeme na oleji do zlatova, Přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na malé kostičky. Já s oblibou používám sekací nástavec ponorného mixeru, krásně naseká všechny suroviny na stejně velké kousky. Maso a zeleninu spolu orestujeme, zalijeme červeným vínem. Přidáme všechno koření a bylinky kromě bazalky a zalijeme rajčaty. Pod pokličkou dusíme do měkka cca 30 min. Směs nesmí plavat ve šťávě. Do hotové omáčky zamícháme čerstvou sekanou bazalku dle chuti.
Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každá těstovina musí být pěkně obalená omáčkou. Před podáváním posypeme čerstvým parmazánem.